Dag 9

Barnene på den ene avdelingen har influensa. De blir isolert inne på avdelingen, mange av de andre barna på vår avdeling går på antibiotika kur for å sjekke om de er blitt smittet. Dette har hoved sykepleier fortalt oss, og derfor er det viktig at vi er nøye med håndhygiene. Noe vi har lagt merke til er at de lærer alle barna hvor viktig det er å vaske hendene på en ordentlig måte. Dette for å hindre videre smitte.

Det kan være en utfordring å kommunisere med barna og de voksne, fordi ingen snakker engelsk. For noen barn kan det være vanskelig og frustrende for dem at vi ikke forstår dem, alt de sier. Noen av barna kan bli litt oppgitte. Som regel i lek og samspill med barna forstår vi hverandre enkelt. Barn er utrolig flinke til å lese kroppsspråk og bruker selv mye kroppsspråk i leken. Ved å peke på ting og fise ansiktsutrykk skjønner de oss.

Vi har merket at barna her ikke er vandt med like mye kos og nærkontakt som kanskje andre små barn hjemme i Norge. De fleste setter veldig stor pris på en klem, sitte på ryggen og elsker å holde i hånden. Vi har allerede fått mye kjærlighet og tilknytning til barna. Det er godt å se hvor mye barna setter pris på all oppmerksomheten de får, og vi synes det er utrolig flott å kunne være med på å gi dem glede og nye opplevelser.

På barnehjemmet spiser de frokost i halv 8 tiden, etter frokosten er det bleieskift. Etter bleieskift pusser alle barna tennene, før de kan begynne å leke. Når det er fint vær pleier barna å være ute ca en timers tid, rundt 10 til 11. Til lunch pleier barna å spise suppe med endel grønnsaker og kjøtt. Vi har lagt merke til at barnas spise vaner er forskjellige fra hvilken sykepleier som er tilstede. Alle barna på avdelingen (utenom babyene til Karita) klarer å spise selv og mestrer dette bra. Selvom vi har sett og vet at de klarer dette selv er det noen av sykepleierene som velger å mate barna allikevel. Dette synes vi er veldig rart, fordi vi lærer at barna skal lære seg å mestre, og ikke gi de uvaner ved å bli avhenging av hjelp til noe de klarer selv. Det er viktig at barna får mestringsfølelse og blir anerkjent. Derfor mener vi at barna skal prøve selv, slik at de lærer å mestre hverdagslige ting.

Måten å oppdra barna på her er også ulikt fra hva vi ville gjort. Her er de nøye på hva barn får lov til å ikke, istedenfor å la barna begå sine egne feil og lære av det. Vi ville normalt snakket til barnet og forklart at «sånn gjør vi ikke» om barnet har gjort noe galt. Her har vi sett at de heller tar tak i barna og bruker fysiske måter, for å vise barnet hva som er akseptabelt eller ikke. Dette er også måter barn i Norge fikk straff for veldig lenge siden. Grunner til at dette henger igjen kan være påvirket av kommunisttiden, og måter som ble brukt da. De er også nøye på rutiner, slik som et fast klokkeslett på spisetid og sovetid. Dette er noe vi ikke er like nøye med i Norge.

3 kommentarer

Kjempebra det dere har skrevet.i dag og en kjempejobb..Spennende å lese om kulturforskjellen.

Koselig bilder også.

Gleder meg til neste rapport.

Håper alle er friske idag og kan gå på jobb...

Gikk det bra med klesvasken?

Dette er topp lesning. Flott å lese om erfaringene dere har gjort og måten dere bruker fagkunnskapen på i den sammenhengen. Ha noen fine dager videre

Rita:)

Jeg henger fortsatt med....

Herlige bilder, ..... og såååå mye dere lærer!

Skriv en ny kommentar